Betaling / achterstand

Betalingsachterstand op je verzekering bij Mercurius.

Het kan gebeuren dat je niet genoeg saldo op je rekening hebt staan. Dan lukt het ons niet om je premie te incasseren. Je kunt ook een keer vergeten je premie over te maken. In beide gevallen heb je een betalingsachterstand.  Wij sturen je dan een betalingsherinnering.

Wat kun je doen bij een betalingsachterstand?

Wil je jouw openstaande premie direct betalen? Dan kun je dat doen via rekeningnummer: NL76ABNA 04777 00233 t.n.v. Mercurius Schadeverzekeringen N.V. Vermeld daarbij altijd je relatienummer of polisnummer. 
Kun je niet meteen betalen?  Neem dan even contact met ons op. Dat kan op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur op 033-2475555.
Heb je al een brief van een deurwaarder of incassobureau gekregen? Dan loopt het contact over je betalingsachterstand via hen.
Laat een rekening in ieder geval nooit liggen. 

Heb je inzicht nodig in je inkomsten en uitgaven? Met het Nibud Persoonlijk Budgetadvies ontdek je hoeveel je uitgeeft en krijg je bespaartips. 
Bij structurele betalingsproblemen is het ook mogelijk om advies te vragen aan een schuldhulpverlener of de gemeente. Kijk voor meer informatie ook op www.nvvk.eu of www.geldfit.nl.

Wat gebeurt er als je een betalingsachterstand hebt?

Reageer je niet op onze betalingsherinneringen? Dan loopt je betalingsachterstand op en lopen de aanmaningskosten op.
Uiteindelijk neemt een incassobureau of deurwaarder het van ons over.

Je kunt misschien een betalingsregeling treffen
Lukt het je niet om je premieachterstand in één keer te betalen? Dan kan je misschien een betalingsregeling met ons treffen. Samen met jou stellen wij een betalingsregeling vast.
Wij moeten de premie dan wel kunnen incasseren van je rekening. Als dat niet lukt, vervalt de regeling. 

Als je motorrijtuig onverzekerd is, ben je strafbaar
De Dienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoekt regelmatig of alle geregistreerde motorrijtuigen zijn verzekerd. Is jouw motorrijtuig niet verzekerd? Dan krijg je van RDW een boete van honderden euro’s. Je bent namelijk wettelijk verplicht je motorrijtuig te verzekeren.

Wanneer stopt de dekking van je verzekering?
Als je de premie niet betaalt, stopt de dekking van je verzekering. In de brief staat welke datum voor jou van toepassing is. De dekking vervalt dan met terugwerkende kracht.
Je kunt dus geen claims indienen vanaf het moment dat de premie bij ons binnen had moeten zijn.

Je hebt betaald. Wanneer ben je weer verzekerd? 
Je bent weer verzekerd vanaf de dag nadat wij je achterstallige premie hebben ontvangen. Dit geldt ook voor je motorrijtuigenverzekering.

Wil je voortaan via automatische incasso betalen?
Met een automatische incasso verklein je het risico dat je een premiebetaling mist.

Geef dit bij voorkeur telefonisch door. Neem contact op 033-2475555 op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar info@mercuriusnv.nl. Geef daarin aan dat je voortaan per automatische incasso wilt betalen. Vermeld in je mail je volledige naam, je adresgegevens, je rekeningnummer en het relatienummer of het polisnummer van je verzekering. 

Stel ons gerust uw vraag

Alarmcentrale motorrijtuigen
(+31) (0) 20 651 58 27

Alarmcentrale reisverzekeringen
(+31) (0) 20 651 56 12